Sjävklart ska även du som man ta hand om dina fötter ordentligt. Att hänge sig åt skönhetsbehandlingar och kroppsvård är inte längre något som är förbehållet den kvinnliga delen av befolkningen, och hur du sköter dina fötter har faktiskt med din allmänna hygien att göra.

Med rätt produkter från märken som Biophplus i badrumsskåpet kommer du lekande lätt kunna få in en effektiv fotvårdsrutin i din vardag och när du lyckats upprätthålla dina nya vanor under en längre period kommer du garanterat att både se och känna skillnad på dina fötter.

Fem steg i fotvårdsrutinen

Du som är helt ny på området kanske tror att du behöver lägga mängder med tid på en massa olika steg för att uppnå ett resultat som står sig i jämförelse med det du får om du bokar in dyra pedikyrer och andra skönhetsbehandlingar. Inget kunde vara längre från sanningen. Följder du guider till bra fotvård för män som exempelvis den hos King Magazine lär du dig snabbt att fem enkla, krassa steg räcker:

  • Dränk
  • Fila
  • Peela
  • Klipp
  • Smörj

För dig som undrar över det där med att dränka fötterna så är det ett klassiskt fotbad som menas. Hos till exempel Biophplus hittar du både själva fotbadet och produkterna du behöver därtill. Säkert uppskattar du märken som kan erbjuda helhetslösningar. Särskilt du med svampproblem bör kolla in deras Anti Fungal Shoe Spray. För glöm inte att även dina skor är en viktig del av din fothälsa.

Fotvård är ett expertområde

Medicinska fotexperterna påpekar alla att passform på skor är ett viktigt steg i din fothälsa – och det här med fotvård är inget hokus pokus. Nu för tiden är medicinsk fotvård en särskild expertis, där utbildningen sker på Karolinska Institutet. Väl värt att lyssna på tipsen experterna ger om att fila och smörja på regelbunden basis, alltså.

Även Aftonbladet lyfter vikten av att smörja in fötterna varje dag. Inte heller ska du glömma att byta strumpor varje dag (minst, två gånger om du tränar!) och att gärna gå barfota så mycket som möjligt på sommaren.

Och börja redan nu! Skapar du goda rutiner kring dina fötter redan i unga år löper du betydligt mindre risk att drabbas av de fotproblem som är så vanliga på landets äldreboenden.