Allt fler män väljer att göra skönhetsingrepp och skönhetsbehandlingar. Vad för typer av behandlingar är vanligast att göra och hur många ingrepp per år tros det göras i endast Sverige?

man skönhetDet är vanligare än man kan tro med skönhetsbehandlingar i Sverige, och det inte bara hos kvinnor utan även bland den manliga befolkningen. Hos Dr Tore, på https://www.drtore.com/ kan killar som tjejer göra olika skönhetsingrepp, med allt från Restylane till tatueringsborttagning, hårborttagning och botox. Mindre ingrepp som ändå gör står skillnad för den det gäller. För det är viktigt att ta hand om sig själv och våga vara den man vill vara, oavsett kön.

Var tionde som skönhetsopererar sig är man

Åtminstone var tionde patient som genomgår en estetisk behandling eller skönhetsoperation i Finland är nu man, uppskattar plastikkirurger. Exakt statistik saknas men det verkar ha skett en stadig ökning under senare år – Svenska Yle

Det sker alltså en gradvis ökning vad gäller män som genomför skönhetsoperationer eller mindre ingrepp och behandlingar. Det finns givetvis även skönhetsideal och liknande för den manliga skaran, liksom det finns för den kvinnliga.

I SVT går det att läsa om hur det i dagens läge finns närmare 15 000 företag som säljer olika typer av kroppsbehandlingar med estetiskt fokus, trots att marknaden är oreglerad och att konsumentskyddet är dåligt. Det folk vill ha är allt från botoxinjektioner till fettsugningar, fillerinjektioner, ljusbehandlingar, laserbehandlingar, borttagning av pigmentfläckar och oönskad hårväxt. En hel del med andra ord, och marknaden fullkomligt blomstrar med ungefärliga 64 000 ingrepp/behandlingar per år grovt räknat av Socialstyrelsen. Den största andelen patienter är kvinnor mellan 35 och 50 år men en stor andel män är även det vanligt förekommande. Dessutom finns det många som vill göra ett ingrepp men som ännu inte har gjort det, läs mer om det här.