Ett elegantare mode har gjort entré i Sverige och runt om i världen. Särskilt när det kommer till män och det manliga modet. Här och var syns slipsknutar av det mer komlicerade slaget samtidigt som polotröjor och kavajer matchas ihop fastän man inte jobbar som arkitekt. Det är en spännande tid för mansmode. Vem är mäktigast och mest inflytelserik inom mode? Mer om detta nedan.

 

pexels-photo-24472-largeAllt fler unga män har börjat använda slips och knyta den exakt som Obama gör, något som uppmärksammats av bland annat P4. Många vill helt enkelt lära sig komplicerade knutar och fullständigt nörda ner sig i modeaccessoarer för män, som slips och fluga. En av dessa är ingen mindre än Fredrik Reinfeldt, även om man kan fråga sig om han är så ung. Knuten på slipsen som är väldigt het just nu heter just Obamaknuten. Egentligen kan denna sägas vara en gammal four in hand – den enklaste av alla slipsknutar.

Snygga kläder behöver inte vara dyrt

Det verkar generellt vara en grej hos den yngre generationen att klä upp sig. Mode går i olika cykler och nu är det helt enkelt vara på mode att klä sig fint, med rätt accessoarer och plagg av bra kvalitet. Kostym är på väg tillbaka och slips även det, från att fluga har varit på tapeten ett ganska bra tag. Men snygga kläder kan vara ganska kostsamt, för att handla smart och spara pengar är det bra att besöka sajter som erbjuder rabattkoder innan beställning av vare sig kavajer eller kostymbyxor sker.

Världens mest välklädda man är utsedd

suit-portrait-preparation-weddingVem är dock utsedd till världens mest välklädda man detta år? I Metro Mode kan läsa att det är ingen mindre än Zayn Malik. I artikeln kan en läsa om hur denna sångare och inspiratör faktiskt haft en väldigt välklädd stil ända sedan dagarna med sitt pojkband One Direction. Han stack ut med en stilren bland killarna i bandet och har bara fortsatt att gå sin egen väg – modemässigt och karriärmässigt. Malik sägs älska mode och är inte sen på att haka på olika mode- och klädtrender samtidigt som han gärna kombinerar och använder trenderna på ett nytt sätt. För mer inspiration går det att läsa vidare på Metro, där finns även ett längre bildspel med olika looks som man själv kan svänga ihop om man är sugen på det. Allt från polotröja under kavaj till stilren jeansjacka med vit t-shirt undertill. Högt och lågt med andra ord.

I Expressen listas de som är utnämnda till de mäktigaste i just svenskt herrmode, i listan är Emma Stjärnlöf högst upp på ett glänsande förstaplats. Hon är marknadsansvarig för Adidas i Norden och motiveringen till att hon toppar listan är att mode och sport knyts ihop allt mer, vilket Adidas gett prov på med flera spännande modesamarbeten. Andra på listan är:

  • Zlatan Ibrahimovic på en sjätteplats
  • Filip Tysander, vd för Daniel Wellington på en sjundeplats
  • Avicii, eller Tim Bergling som han heter på riktigt, på en elfteplats
  • Fredrik Eklund, stjärnmäklaren från TV, ligger på plats 16
  • Måns Zelmerlöv kommer på plats 36, trots att han är rykande aktuell