Obekväma kläder i dåligt, ohållbart material? Eller praktiska kläder i bra ekologiska tyger? Försäljningen av ordentliga kläder ökar stadigt. Vi gillar att handla hållbart, och något som har blivit lite symbolen för denna vurm är faktiskt något så otippat som stödstrumpan. Läs mer om detta medicinska modeunder i ekologisk bomull! Kanske visar det sig att vi kan övertyga även storstadshipstern att ta på sig stödstrumpan, för det finns goda skäl att ta hand om sina ben även i ung ålder!

Visste du att stödstrumpan används allt oftare av unga? 20-22-åringar är den grupp människor som ökar markant när det gäller användningen av denna klassiska ”tantstrumpa”. Men avfärda den inte, stödstrumpan kan göra under för dina ben, din koncentration och din blodcirkulation. För någon som arbetar på ett kontor är det viktigt att hjälpa venerna på traven med transporteringen av blodet genom kroppen och ända upp i hjärnan. Dessutom finns det riktigt snygga i schysst design och ekologisk bomull, sådana hittar du här.

Varför är stödstrumpan så bra?

Rak och enkel fråga: vad är det som gör stödstrumpan så bra då? Den används inom vården för att minska risken för åderbråck och används flitigt av gravida. Men det slutar inte där. Sportare och atleter använder stödstrumpor också – men de har ett snyggare namn på den. Kompressionsstrumpa heter det i sådana sammanhang, men det är precis samma koncept.

Du har väl säkert läst om den effektivisering man genomförde inom vården som gjorde att en stödstrumpa gick på 4, 5, upp till 6000 kronor. På många ställen subventioneras den ut. Inom vården ses stödstrumpan som en mycket effektiv behandlingsmetod, men det är inte bara svullna ben och åderbråck som stödstrumpan motverkar. Den ser nämligen till att hjälpa kroppens blodcirkulation. Så sitter du på ett kontorsjobb i centrala Stockholm och gnuggar dina ögon bakom dina hipsterbågar skulle vi på Smalslips rekommendera dig att prova stödstrumpan. Den är nämligen perfekt för den som har ett stillasittande jobb. Här kan du läsa om varför det är viktigt även för oss unga att ta hand om våra ben!