Ska du eller någon du känner ta studenten 2021? Grattis, säger vi då till dig! Vill sig allt väl kommer det bli en dag att minnas för alltid, oavsett om det är en dag med eller utan så kallade ”restriktioner”. Se till att göra din studentdag till en dag att minnas med värme.

Studenten är en stor dag för många. Det är nämligen dagen då du verkligen ges fria tyglar till att gräva dina egna stigar framåt i livet. Många väljer att ta ett sabbatsår efter lite ihopsparade pengar från något sommarjobb, medan andra går ”all in” och hoppar på en universitetsutbildning. Oavsett hur man väljer att fira, och vad man vill göra efter studenten, tycker vi att man ska göra det med en känsla av stil som det förtjänar: du kan köpa din studentmössa på Galio of Sweden.

Hur ska man då planera för din studentfest utan att veta om det blir som 2020 eller inte? Här kommer vi med några tips.

Planera studenten på två sätt

För att undvika besvikelsemoment kan det vara en bra idé att planera sin studentfest på två olika sätt. Det gör att du slipper besvikelsemomenten senare. Gör två olika scenarion: en där det blir samma som för de som tog studenten 2020, det vill säga, inga flak och ingen studentfest. Planera också ett scenario två, nämligen att världen har börjat återgå till det normala.

Ett annat tips är att bevaka läget. Följ nyheterna och läs också hur andra etablerade aktörer gör. Ett smart tips är att läsa i olika studenttidningar och kårtidningar för att nysta i vad de tror och hur de planerar. I Uppsala har man bland annat planerat för att det blir en normal Valborg 2021, även om det förstås inte ligger i varken deras makt eller kunskap att veta det. Många experter menar att vi kommer få leva längre med social distansering, och därför är det bra att vara beredd på att det kan bli så. Kanske kan det bli en tredje utväg, att du får matcha studentmössan med munskydd?

Tre alternativ finns för dig som ska ta studenten 2021:

  • Världen återgår till det normala till dess
  • Världen fortsätter i pandemins spår och det blir ingen fest
  • Det blir en fest men med munskydd