Att klä sig snyggt på fritiden är en konst som många män redan har bemästrat. Men desto knepigare är det att veta hur man ska gå klädd på jobbet. Är slips ett måste och kan man gå med shorts när sommarens hetta pressar på?

586411-businessman-gesturing-thumbs-up-with-hand

Huruvida man ska ha slips eller inte på jobbet har diskuterats flitigt sedan Vd:n för företaget Investors presenterade deras bokslut med uppknäppt skjortkrage, rapporterar SvD. Från SEBs håll konstaterade man att ingen där har slips längre. Men experter är eniga om att bara för att man inte behöver ha slips längre, så kan man inte gå klädd hur som helst på jobbet. De anser också att ju högre uppsatt position man har, desto viktigare är det vad man har på sig. Rådet till alla är att ta seden dit man kommer och anpassa sin klädsel efter hur de andra på arbetsplatsen är klädda.

Hantverksyrkena kräver praktiska kläder

På vissa jobb är det till exempel lika fel att komma i kostym, som det är att komma med shorts och en smutsig tröja till en kontorsmiljö. Arbetar man till exempel som hantverkare eller målare, är det speciella arbetskläder som gäller. Dessa ska vara både praktiska och sköna och är de även snygga är det bara ett plus. Man kan till exempel hitta snygga. billiga och bra arbetskläder och arbetsskor på Fyndiq. Vill man läsa mer om företaget kan man även besöka deras Facebook-sida.

Shorts – okej eller ej?

Vi nämnde tidigare att det är ett stort misstag att komma med shorts till vissa kontorsjobb och det här med att klä sig rätt på jobbet till sommaren kan vara svårt. Etikettexperter säger att shortsen och de korta kjolarna endast är till för fritiden och att de inte hör hemma på arbetsplatsen. Modeexperter hävdar dock att det är okej att ha shorts och kortärmat på jobbet ifall shortsen är dressade och den kortärmade tröjan är en skjorta. Läs mer.