Man vill gärna sjunga om studenten och dess lyckliga dagar i en så fin blåsa som möjligt eller i en kostym som man känner att man bär upp på bästa sätt. Men, genom att tänka till lite och även ha framförhållning kan man komma billigare undan och vara lika snygg med en härlig fest.

3101589-lycklig-studentTidningen PrivataAffärer skriver om studentfirandet och ger många bra tips på hur man kan komma billigare undan – allt från hur du kan skapa din studentmössa och en perfekt outfit till hur du ordnar en prisvärd men minnesvärd fest. Bara det att man räknar på att ett ordentligt firande med kläder och fest går på över 14 000 kronor. Vilket absolut kan vara värt då man bara tar studenten en gång i livet, men om man kan komma billigare undan och få ett minst lika bra firande så bör man ha det å åtanke, även om som Aftonbladet skriver att trenden går mot att det blir bara dyrare. För ingen vill känna att man gjort en dålig affär.

Spara eller slösa

Ekonomen vrider och vänder på slantarna. För att göra det på bästa sätt kan det vara bra att vara ute i god tid. Gällande kläder kan man kolla upp rådande trender och sedan bli vän med alla secondhand affärer man kommer över och när det kommer till bjudningen finns det inget charmigare än att gå ihop några stycken och laga mat i timmar.

Studenten är en stor dag och är man sugen på att få lite studentkänslor kan man lyssna på Sveriges Radio där man får följa studenten Dallin under hennes dag.  Men vad som kanske är viktigast är att lyssna till sig själv och hur man själv vill fira den, det är ju trots allt en själv som är dagens mittpunkt.