Att få vita tänder är det något som de flesta av oss vill, därför är det oerhört populärt att genomgå en tandblekning, men något som många glömmer är att underhålla tänderna efter blekningen – om du missar att ta hand om tänderna är risken högatt du behöver göra en tandblekning till alltför tidigt inpå den första blekningen.

Om du har blekt tänderna med tandblekning är det viktigt att du ser över din munhälsa om du vill att tänderna ska behålla den vita nyansen du fått. För du vill väl inte göra en till tandblekning för nära inpå den första blekningen? Det är både slitsamt på tänderna och dyrt för plånboken! Som tur är finns en del knep att ta till för att bibehålla den vita nyansen länge.

Så håller du tänderna vita

Som videon ovan berättar så har tandkräm inte riktigt blekande effekt på våra tänder, men de hjälper oss att få bort smuts och avlagringar som fastnar på emaljen vilket i sin tur gör att tänderna ser fräschare och kanske lite vitare ut också. Men vill du verkligen säkerställa att tänderna hålls vita efter en blekning finns det mer saker än bara tandborstning att tänka på. Till exempel tipsar Expressen om att hålla lite koll på vad du äter, viss mat och dryck lämnar avtryck på våra tänder och vill du hålla dem vita är bland annat kaffe, rödvin och mörka bär saker som du bör undvika att konsumera. Du kan även testa det indiska tipset om att skölja munnen med oliv-, kokos- eller sesamolja och gurgla runt i munnen vid tänderna, den metoden kallas oil pulling. Vad du däremot ska undvika, eftersom det inte alls fungerar, är att äta både gurkmeja, äppelcidervinäger, äpple och ananas vilka allihop har påståtts göra tänderna vita – utan att det finns alls några belägg för detta.