Är du också den som frenetiskt försöker kamma över dina kala partier på huvudet med lite extra hår från sidan? Eller är du kanske den som helt enkelt bara rakar av dig allt? Många män (och kvinnor, för den delen) lider av hårbortfall från huvudet, men inte alla vet att det finns permanenta lösningar på problemet. Allt fler upptäcker hårtransplantation som en metod för att behålla sitt snygga fluff. Här skriver vi om FUE-metoden som revolutionerat livet för många!

Vi har tagit vår information och våra källor från http://www.lifetimeclinic.se/hartranspantation/ eftersom de är en ledande klinik i Sverige. Många andra kliniker använder sig av förlegade metoder, till exempel Strip-transplantation, som innebär ett större ingrepp på omkringliggande hud eftersom man skär ett snitt som orsakar ärrbildningar. FUE-metoden innebär inga skalpeller eller sömnader, utan bygger på en mer precis och modern metod. Läs mer om det här.

FUE-metoden

Det har hänt mycket inom området för manlig skönhet, som annars varit en föga prioriterad bransch. Idag vet man att män, precis som många kvinnor, kan tänka sig ett enklare ingrepp för att rätta till eller korrigera rynkor och liknande. Ett vanligt skönhetsingrepp bland männen är hårtransplantation, och de vanligaste är FUE- och Strip-metoden. FUE-metoden är en mer modern metod än Strip-metoden och bygger på att man förflyttar en hårsäck från ett område till ett annat – ofta från bakhuvudet till sidorna av huvudet eller mitt på hjässan.

När man tar friska hårsäckar från bakhuvudet och fäster dem på områden som blivit kala kommer håret fortsätta att växa där permanent. Du behöver alltså inte oroa dig för att du blir tunnhårig och måste göra om transplantationen frekvent. Dina hårsäckar har helt enkelt bytts ut från sjuka till friska hårsäckar, och kommer fungera precis som vanligt efter transplantationen!

Håravfall

Håravfall är ofta ett känsligt ämne för många och en del märker av sitt håravfall redan i tonåren. För många innebär det en stor stress och tar skada på självförtroendet. Många försöker dölja sina kala partier med en huvudbonad, som de tycker är genant att ta av sig när det inte längre passar. Bland män beror håravfall ofta på genetiska grunder, men håravfallet kan också bero på stress och en allmänt dålig livsstil. En vanlig fördom är att det bara drabbar män, men även kvinnor kan bli tunnhåriga och drabbas av håravfall. Det kan också orsakas av olika sjukdomar, till exempel Alopecia. Många som vill förebygga håravfall äter B-vitamintillskott och försöker äta bra med protein. Det ska nämligen vara bra för hårväxten i allmänhet.

En person som ofta stylar sitt hår på olika sätt kan genom sina produkter slita ut sitt hår så att det blir tunnare och får försämrad kvalitet. Det är inte samma sak som genetisk håravfall, eftersom håret kommer kunna återhämta sig om man inte använder sig av lika mycket produkter. Genetiskt håravfall löser man helt enkelt enklast genom att göra en hårtransplantation, eftersom effekten blir att håravfallet helt avstannar då.