Allt fler män blir intresserade av mode – någonting som märks både i vad märken tar fram för kläder samt på stan, där männen bär allt snyggare kläder. Vill även du vara snyggt klädd denna vår? Vi bjuder tre tips som du kan följa för att ha rätt stil våren 2016.

Stiltips

1. Mixa in din personlighet i modet. Fråga dig själv: vad vill jag säga med mina
kläder? Om du till exempel är en social person som tycker om att synas är starka färger ett bra val för dig men om du är mer tillbakadragen kanske du ska ha den diskreta looken med ett par enkla chinos och klassiska svarta kängor?
2. Utgå från en bas. Du har säkerligen en basgarderob även om du inte tänker på det, men det kan ändå vara bra att komplettera garderoben. Enkla klassiska t-shirts i vit, beige, grått och svart är alltid trendiga och till våren är det väldigt snyggt med den enkla stilen. Ta gärna en keps eller en annan accessoar (halsband eller väska?) för att få till det lilla extra.12503040-casual-and-dressy-mens-shoes
3. Matcha mera. Många tror att det lätt blir för mycket om en ska matcha allting men för män kan det verkligen bli snyggt. Matcha skärpet med skorna eller kepsen med tröjan – det finns många alternativ. Osäker på om det fungerar? Ta en bild på dig snarare än att titta i spegeln så får du en bättre distans till kläderna och ett helhetsgrepp kring din outfit. Fler bra tips om hur du som man hittar din stil hittar du här.
Vi har även skrivit om hur modet kan påverkas av det politiska klimatet, där vi bland annat nämner hur militärmodet då växer. Vilken politik härstammar nuvarande mode ifrån torr du? Kanske kan det faktum att jämställdhet är någonting det talas om mycket nu påverka att männen känner sig mer bekväma i sitt val av kläder? Att det är mer ok att bry sig än det var förr.