En skönhetstrend som ser ut att stanna är det så kallade ”Lunchtime botox” eller ”Lunchtime facelift”-fenomenet. Allt fler väljer att skönhetsbehandla sig med metoder som varken kräver konvalescens, narkos eller smärtlindring. På lunchpausen gör allt fler ärendet på stan – blir det fillers, botox eller laser verkar vara mindre intressant. Det hela handlar snarare om en positiv upplevelse av att accentuera ens favoritdelar, och ansiktet verkar vara det område vi tycker mest om att rå om med detta ”lunchfenomen”. 

På inskinity.se kan man boka skönhetsbehandlingar av de allra flesta typer. Där märker man en tydlig efterfrågan på behandlingar som inte kräver kirurgiska ingrepp. Det vi förut förknippade med skönhetsingrepp såsom silikon, fettsugning och liknande verkar helt enkelt ha bytts ut mot metoder som kan ta under en halvtimme att utföra – och gör dig redo för att gå tillbaka till jobbet som vanligt efter behandlingen.

Accentuerar dina favoritdelar

Det finns en annan nyansskillnad i de klassiska, kirurgiska ingreppen och de mer moderna ”lunchtime botox”-metoderna. Det handlar nämligen om en mer positiv inställning till kroppen. Idag är det många som väljer att fylla sina redan befintliga fina kindben, eller väljer att accentuera sina läppar. Istället för att ändra på långt gångna komplex verkar alltså fler vilja ”high lighta” det man redan är relativt nöjd med. Kanske är det därför dessa ”mildare” skönhetsbehandlingar har blivit så populära?

Förmodligen är ”lunchbotox” så populärt eftersom de:

  • Är snabbt genomförda
  • Inte särskilt dyra
  • De är säkra
  • Kräver ingen återhämtning
  • Behöver ingen smärtlindring

Fenomenet avhandlas i många medier, men samtliga i engelskspråkiga magasin. Du kan läsa om det i brittiska Mirror och trendiga Dazed men även brittiska Sun behandlar ämnet som en del av ett manligt fenomen som blivit mer och mer populärt efter TV-serien ”Love Island”. Begreppet ”Lunchbotox” verkar inte riktigt ha nått Sverige riktigt än. Kanske är vi på Smalslips.se de första att lansera ordet? Kom då ihåg var du läste det först! Vilket blir ditt sätt att tillbringa lunchen på? Ta bort kråksparkar, eller äta din lunchlåda och återgå till kneget som vanligt?