Nike sneakers sko sportskoPå årets fashion week i Stockholm som gick av stapeln föregående vecka var det många som nyfikna kikade på vad årets stora trender skulle bli.

I Elle rapporterades allt från de bästa visningarna och på mingelbilderna kunde vi se att Stockholms trendigaste självklart var på plats. Det är ett mycket roligt event för både män och kvinnor, men däremot kan det för en modeintresserad man vara lätt tradigt att om och om igen läsa vad alla kvinnor ska ha på sig under kommande år. Därför var det verkligen extra roligt att se hur metros modebloggare nummer ett, Martin Hansson, verkligen följde veckan och rapporterade ut via tidningen. Detta har ju till exempel gjort att vi män nu vet att militärmönster (och egentligen alla typer av mönster) är ett måste till våren, att manchester mer än gärna får vara våra byxors material och att det även detta år handlar om skorna.

Sportskor fortsatt populära

Klassiska sportskor från Nike, Adidas, Puma med flera kommer att fortsätta vara det bästa alternativet oavsett vad du har till. Det gör inget om du har kosymbyxor eller kavaj, det fungerar – och det är ett glädjande besked. Det finns dessutom mycket att välja på i mängder av färger, speciellt om  en tar sig ut på nätet för att beställa. Att exempel beställa Footmalls skor på nätet gör att du får flera olika alternativ samlade under ett tak vilket ger större möjligheter att hitta ett nytt par.

Även i Köpenhamn har det nu varit fashion week och där har det rapporterats lite mer om männens mode. Bland annat har King Magazine skrivit om veckan och pratat med bland annat Ya Oka som de dessutom utnämnde till veckans bäst klädde man. Hans mening kring kommande trender är att det är personligt, beroende på vem man är och vad man gillar. Det är självklart en mycket stor sanning. Så här säger han:

– Det beror helt på vem man är och vad man gillar. Men två trender jag själv ser fram emot att se mer av är de vidare byxorna och gubbiga fiskbensmönstrade ytterplagg.