Som man går det också bra att bära smycken, det kan förhöja stilen avsevärt och dra många intresserade blickar från omgivningen. Det är dock viktigt att tänka på att matcha korrekt, och att inte använda för många smycken samtidigt. Det finns inga orsaker till att inte bära smycken som man, då du har en stor mängd olika varianter att välja mellan.

När du botaniserar bland smycken för herrar och män kan du främst titta efter smycken som passar din befintliga stil. Ringar och halsband i guld, silver och stål är särskilt trendiga just nu. En klassisk look är också att kombinera silver med svart eller naturfärgat läder, det passar ihop med både jeans och kostym.

Smyckeskonstnärer med olika inriktningar

Att välja smycken handlar mycket om att utgå från sin egen stil och sina intressen, där du kan hitta en stor mängd kreativa alternativ. Det finns en stor variation vad gäller smyckeskonstnärer som försöker hitta sin egen nisch på marknaden. Bland dessa finns Maria Nilsdotter, som är smyckesdesigner med bas i Stockholm. Hon tycker mycket om mytologi, sagor och historier och återvänder ofta till olika sorters berättande. En idé utvecklas med tiden till en sagoberättelse i skissformat, där smyckena sedan förbättras vidare. Berättelserna har en mörk och mystisk ton, med en känsla av mytologi och surrealism.

En annan framgångsrik smyckesdesigner är Annika Gustavsson, som efter många års studier till guldsmed har öppnat en egen butik i Visby. Här ligger butiken på en av de mest populära hantverksgatorna i staden, vilket gör det möjligt för män som är intresserade av trendiga smycken att komma förbi och välja ut något som passar dem.

Sveriges bäst klädda män

För att hitta en stil och trendiga smycken som passar dig kan du inspireras av de bäst klädda männen i Sverige år 2022. Skådespelaren Alexander Abdallah kom här på första plats, med sin stil som inspirerats av äldre pappor som kommer från Mellanöstern. Han grundar sin stil med vita spetsskjortor, som kombineras med hög byxmidja och mustasch. Med på listan finns också Oscar Zia, som gillar att bära mängder med trendiga smycken tillsammans med vida byxor och ärmlösa stickade västar.