Just nu är det december och klappjakten inför julfirandet är i full gång på Sveriges gågator och köpcentra. Vi skriver om julklappstips till flickvännen, för det behöver till och med en stilmedveten man ibland.

Om man är ute i julruschen just nu och inte riktigt vet vad en ska köpa för att det ska bli både lyckat och inte allt för kostsamt kan man exempelvis läsa denna artikel i Expressen. Här tipsas det om hur man hittar just den perfekta julklappen, när man är stressad och förvirrad under den kalla, stjärnbeströdda decemberhimlen. Bland annat kan man:

  • Strunta i affärer och köpa något på internet istället, då kan du handla när det passar dig och i lugn och ro hitta den perfekta presenten
  • Handla presenten någon annan tid under året, på exempelvis en rea
  • Göra något själv, sylt, marmelad, rama in en tavla eller kanske en spegel
  • Ge bort ett presentkort på ett fint ställe
  • Tid – som kanske är det dyrbaraste en kan ge i detta stressade samhälle

Att köpa till flickvännen i julklapp

present julklapp inslagetOm en har lite mer pengar att avsätta kan man även titta in denna lista från Svenska Dagbladet på saker att investera pengar i, som inte direkt går av för hackor. Bland annat kan man köpa en motorcykeltur i två dagar till tjejen, längs Kaliforniens kust får hon då köra med Keanu Reeves – för 150 000 dollar. Eller varför inte en Bourbon-resa till Kentucky för att besöka det legendariska destilleriet i Lexington och få med sig en hel uppsättning Bourbon hem? För ungefär 1,1 miljoner kronor. Andra saker som garanterat slår henne med häpnad från samma lista är en ballongresa för 785 000 kronor eller en rundvandring bland italienskt hantverk för cirka 1,3 miljoner kronor, givetvis på plats i Florens.

Men tyvärr har inte gemene (slips-) man enorma summor pengar att lägga på en present, eller kanske är det tur, pengar kan ju gå till viktigare saker helt klart. Som till exempel en fin klänning och en väska till flickvännen istället, från shestore.se.

Årets julklapp är i alla fall en självgående liten robotdammsugare, till mångas förvåning. Förra årets var istället ett aktivitetsarmband, något som kanske inte är lika roligt att få som just en snygg klänning eller en skinnväska.  I Dagens Nyheter kan vi läsa att det är HUI Research som gjort denna utnämning till en tradition sedan 1988 då bakmaskinen korades till vinnare.