De flesta människor tycker om att känna sig attraktiva. När du känner dig snygg och fräsch är du på topp och får en riktig boost för självförtroendet. Världen är din och du kan klara av vad som helst!

Om du är osäker på hur du bäst kan skaffa den snyggaste looken för dig själv så kan du här få några bra tips och insikter. Det viktigaste av allt är att vara dig själv, att odla egna intressen och vara genuin som person, men också att ta hand om dig själv till det yttre. Du kan få massor av bra råd om hur en bra skönhetsrutin går till och vilka produkter som passar bäst hos Skönhetsparadiset som hela tiden uppdateras med nya artiklar och bra information.

Lycka och framgång

slipsSå vad anses vara mest attraktivt hos män? Rent historiskt så har kvinnors attraktionskraft alltid diskuterats mer i termer om skönhet, till exempel en vacker figur och fylliga läppar, medan manliga ideal mest handlat om hjältemod och styrka. Hjälten som räddar den sköna jungfrun, prinsen som ger ett lyckligt liv åt den vackra prinsessan! Visst finns det fortfarande ett sådant tänkande, det märks inte minst i alla Hollywoodfilmer om superhjältar som är populärare än någonsin. Men någonstans, mitt i allt det där, så har det också smugit fram ett ideal bland män att vara välekiperad och att ta hand om sitt hår och sin hud med bra produkter. Att visa att du respekterar dig själv och din hälsa.

Många studier har visat att människor som uppfattas som attraktiva ofta når fler framgångar i livet både vad gäller karriär och relationer. I en artikel i Veckans Affärer presenteras till exempel en lista på attraktiva attribut hos både män och kvinnor, där en trevlig personlighet och humor rankas allra högst, men rent ytligt också saker som:

  • Rätt klädsel. Handlar inte om märken utan om att veta att klä sig efter tillfälle.
  • Ett snyggt leende. Ett äkta leende med vita tänder är alltid attraktivt.
  • I god form. En fin fysisk utstrålar att du tar hand om dig själv.

En fråga om överlevnad

manForskning har visat att attraktionskraft är ett djupt rotat fenomen som fått människan att klara sig i alla tider. Det är en fråga om överlevnad och fortplantning och därför har män sökt sig till kvinnor som ser mycket fertila ut, till exempel med stora bröst och en frisk hud, och kvinnor till män med starka kroppar och god hållning. När det kommer till mäns ansikten så ändras dock kriterierna efter vad kvinnor söker hos en man. Är det bara ett tillfälligt, sexuellt möte föredras skarpare drag som utstrålar rå sexualitet medan mjukare, mer finlemmade utseenden passar bättre som livspartners.

Summan av kardemumman är med andra ord att det som gör en person attraktiv rent fysiskt är alla tecken på både yttre och inre hälsa. Det spelar alltså mindre roll om du är kostymnisse eller friluftsmänniska; så länge du är ren och fräsch, visar att du tar hand om dig själv och har ett äkta leende så har du kommit en lång bit på vägen.