barber-1007875_640Klassisk rakning har alltmer kommit tillbaka och är här för att stanna. Oavsett om du vill vara renrakad eller fixa till vissa partier så ska du idag göra det med klassisk rakning för att hålla stilen.

Få bästa stilen på skägget genom att raka på klassiskt vis med rakkniv eller hyvel. Här följer nyttiga raktips du behöver för att lyckas.

Raka dig – basics

Att raka med rakkniv eller klassisk hyvel är inte helt enkelt. Och för att få bästa resultat finns det lite saker som är bra att ha koll på. I en artikel från Metro kan man läsa om att du ska undvika att raka dig på morgonen eftersom huden ofta är svullen då och huden blir lättare irriterad. Raka dig istället efter att du tagit en varm dusch, det öppnar upp porerna och minskar risken för att huden ska bli irriterad och få röda prickar. Låt ditt raklödder sitta i ansiktet ett tag innan du börjar raka, då blir det lättare att raka sig eftersom hårstråna mjukas upp. Raka medhårs och långsamt för att slippa irriterad hud. Skölj av rakbladet emellanåt under rakningen och sprita det när du är färdig. Smörj in dig med en snäll kräm efter rakningen för bästa resultat.

Barberare tipsar

Vad säger proffsen? I VLT kan man läsa om Barberaren Emanuel som rakar en kund med säkerhetshyvel. Han säger att rakkräm håller upp skäggstråna på ett fördelaktigt vis. Han berättar att man börjar med att öppna porerna med en varm handduk eller en varm dusch. Sedan görs rakningen medhårs, men att man efteråt kan köra en vända mothårs för extra bra resultat. Avsluta med en kall handduk över ansiktet för att stänga porerna. Barberaren Johan säger såhär om rakning av skägg såhär i tidningen Café:

”Många är faktiskt rätt duktiga. Det viktigaste är att det ska se naturligt ut. Det ska röra på sig och vara levande, och det lyckas de flesta med. Men det är många som sätter linjen för långt ner på halsen, och då blir det lätt dubbelhaka.”