Borde inte alla män få ha sin egen pool? Förutom den uppenbara lyxen det innebär så har det visat sig vara bra både för träning, återhämtning och allmänt välmående. Här skriver vi om poolens alla bra inverkningar och ger dig inspirationstips på hur du kan använda din pool på ett optimalt sätt.

När det är dags för dig att köpa en pool ska du spana runt bland pooler av högsta kvalitet från Pahlen. Anledningen är enkel: du vill ha så underhållsfria pooler som möjligt som håller vad de lovar. Vi pratar framför allt om kvaliteten på botten och kanterna som lätt kan bli nötta av frekvent användning. Så låt oss prata lite mer om just den praktiska användningen av poolen och varför alla män borde få ha pool hemma.

Pool och träning

Att simma i vatten har visat sig mycket bra för kroppens motorik. Inom parasport och rehabilitering efter olyckor använder man ofta vattengymnastik och bassänger för att träna kroppens motorik. Det har framför allt att göra med vattnets motstånd och medgörlighet – något som har visat sig även ha positiva effekter på vår återhämtning och stressminskning. Att ha pool innebär enormt bra träning för bog, rygg, armar och ben men du kommer också träna motion och uthållighet. Multisportar du till exempel i triathlon eller kanske till och med tränar barnen i det är förstås en pool hemma ett ypperligt verktyg för att ta dig i mål.

Intresset för vattenträning har ökat den senaste tiden och det är framför allt en sport som allt fler män har tagit till sig. Kanske handlar det om den enorma styrkan du kan lägga på din nacke och axlar som många män vill åt när det kommer till utseende – men också för att det är en sport du enkelt kan utföra hemma, ensam eller i sällskap. Kanske är det det som lockar fler män till att också skaffa pool. Om du inte vill gå långt som att hävda att det är en mänsklig rättighet, så kanske du i alla fall är med på alla fördelarna som egen pool ger!