Sommaren är precis runt hörnet och det är då många som vill hålla i en sommarfest. Är du en av dem? Då har du kommit helt rätt. Här får du tips som hjälper dig att ordna en riktigt lyckad sommarfest i trädgården, både för dig och dina gäster.

Fixa en sommarfest i din härliga trädgård, ett kalas som alla kan vara med på. Se till att alla känner sig välkomna och tänk på att olika typer av människor bidrar till en roligare fest. Det spelar ingen roll om det en fest för att fira in sommaren, fira midsommar, födelsedag, bröllop eller något annat. Här får du veta vad som gör din trädgårdsfest riktigt bra.

Grilla är nyckeln

En av de bästa grejerna med sommaren är att grilla, enligt många i alla fall. Därför är grillen en viktig del av en sommarfest. Beroende på hur många du bjudit in till festen, så behöver du fundera över hur många grillar som behövs. Det är inte optimalt att ha en grill på 15 personer. Köp en billig kolgrill eller låna grannens grill. Se till att platsen där det ska grillas blir en central punkt på sommarfesten. Gör det till en social plats, med dryckesbord och kanske en trevlig drink på tapp, kylanordning, ståbord och sittplatser runt omkring. När det kommer till maten som ska grillas, grilla sådant som är enkelt, korv eller hamburgare går alltid hem, se till att det även finns vegetariska alternativ.

Duka och pynta upp på angiven plats

Använd inte hela trädgården till festen, tipsar Elle om i en artikel. Smart är att koncentrera en del av trädgården till festen, det ger en bättre festkänsla, samlar folk och gör det enklare för dig att planera och dekorera. Smart är att placera et långbord nära träd eller buskar, och relativt nära grillen. Men inte för nära. Se till att pynta med massor av vackra blommor, ljuslyktor, vimplat och ljusslingor, det ger en inbonad och härlig känsla. Lägg ut trasmattor, kuddar och filtar. Ha ett partytält om det finns möjlighet och om vädret tenderar att vara svajigt.

Lycka till med sommarfest!