Fler män än någonsin är måna om sin hud och sitt utseende. Det har blivit mer accepterat för dem att faktiskt använda olika hudvårdsprodukter och liknande. Men den som väljer produkter som ska vara speciellt framtagna för män kan tänka om. Det finns nämligen ingen skillnad på hudvårdsprodukter för män respektive kvinnor.

1114543-friendly-eyes

I Metro kan man läsa att det faktiskt inte finns någon märkbar skillnad på hudvårdsprodukter för män och kvinnor. Metro har nämligen undersökt detta och även om förpackningarna ser olika ut, innehåller de alltså i princip samma sak. Istället är de olika förpackningarna ett marknadsföringstrick. Det finns nämligen inget medicinskt i huden och ytterhuden som skiljer sig mellan könen och som gör att man skulle behöva olika behandling. Många hudvårdsföretag erkänner själva att det inte är någon större skillnad på produkterna för män och kvinnor, men att produkterna exempelvis kan dofta på olika sätt för män respektive kvinnor.

Välj användningsområde istället

Den som vill köpa bra produkter inom hudvård bör alltså inte fokusera speciellt mycket på utseendet på förpackningen eller om de marknadsförs för män eller kvinnor. Istället bör man fokusera på vad produkten gör och vad den har för användningsområden. Vill man exempelvis ha en produkt som reducerar rynkor, bör man satsa på en som ska göra det. Vill man istället ha en produkt som gör huden mer återfuktad, är det en sådan man ska köpa.

Fler män bryr sig

Klart är i alla fall att fler män än någonsin bryr sig om sin hud och kanske måste kvinnor och samhället i stort vara lite mer inbjudande och se till att männen också känner sig välkomna att ta hand om sin hud. När det gäller injektioner och mindre skönhetsingrepp verkar i alla fall männen känna sig manade att testa på. I Sydöstran kan man läsa att allt fler som får Restylane injicerat för att minska rynkor, faktiskt är män.