Något som det läggs allt mer fokus på i media är mannen och skönhet då det blir allt mer accepterat för männen i världen att lägga fokus på sitt utseende, och också när det kommer till att ta till lite fuskknep i form av make up och löshår – här är allt du behöver lära dig!
man funderar idéSmink och löshår från Charma Stockholm är vanligtvis något som man tänker är enbart för tjejer och kvinnor att roa sig med, men vi går mot modernare tider och nu finns tom löshår för män. Det är till exempel något som tidningen SOLO skriver om, som bland annat tipsar om hur man numera kan köpa en man bun om man som tjej drömmer om att ens pojkvän ska joina trenden med att ha en liten hårbulle uppe på huvudet. Med andra ord riktar sig artikeln till flickvännen och inte till mannen i fråga som ska bära löshåret – så är det dock inte när man läser i magasinet King som vänder sig direkt till mannen.

Make up för män

Något som King skriver om är smink för män, och dessutom förklarar vad de olika produkterna används till. För med handen på hjärtat grabbar – smink är inte vår starka sida och vem vet egentligen skillnaden mellan en foundation och ett krämpuder? Inte många män i alla fall, men det är något som King bland annat reder ut för oss i sin artikel. Och om sanningen ska fram: det våras för manligt smink, och då kan det vara bra om du faktiskt vet vad det är du kletar på i ansiktet – se bara till att du använder produkter framtagna specifikt för män.

Det här använder du produkterna till:

  • borstar och puderBronzer – en icke-täckande fuktighetskräm med färg som ger ett solkysst intryck och man smörjer in den som en vanlig ansiktskräm.
  • Concealer – används för att täcka skavanker såsom finnar eller pigmentförändringar i hyn, används med fördel för mörka ringar under ögon.
  • Foundation – jämnar till ansiktstonen och ska vara så lik din egen hudton det bara går då den inte är till för att skapa fejkbränna, ett tips är att se så färgen på din foundation matchar halsen och inte lämnar streck. Finns också som krämpuder vilket är foundation och puder i ett så man inte behöver fixera med puder som beskrivs i nästa punkt.
  • Puder – används för att få foundation och concealer att sitta kvar och inte rinna av, tips är att använda genomskinligt puder för snyggast resultat och att arbeta med puderborsten uppifrån och ner i samma riktning som skäggväxten och undvik att pudra på stubb för snyggast resultat.
  • Solpuder – också kallad bronzpuder är ett puder som avser att ge en solkysst look och används med måtta i ansiktet för att ge snygg effekt.
  • Läppbalsam – med eller utan färg och glans ger läpparna fukt och markerar utan att bli för mycket, vilket det lätt kan bli om en använder läppstift.

Något att tänka på om manligt smink

  • Använd med måtta, var hellre sparsam – smink ska inte synas, det ska förbättra så ju bättre du lyckas få till en osminkad look desto bättre. Ta därför lite i taget och arbeta sparsamt för att täcka de skavanker du vill dölja och framhäva det du vill bättra.
  • Rengör och återfukta – tvätta ansiktet innan läggdags och på morgonen innan du sminkar dig, och använd med fördel en återfuktande kräm för att hålla din hy fräsch. Färgtonerna – kan inte understrykas för många gånger, det viktigaste med smink är ett naturligt resultat använd därför färger som matchar hudtonen och inte är vaken för mörk eller ljus.