Klyschan om ungkarlslyan som en extremt tråkig boning är idag långt ifrån en verklighet. Det är inte längre frågan om en TV, en stol och en säng utan istället har det blivit mycket populärt bland grabbar att ha en snygg och inbjudande miljö hemma. Generellt sett handlar inredningen till ungkarlslyor mycket om väldesignad funktion i kombination med personliga intressen och preferenser.

Ett exempel på hur ungkarlslyan kan bli unikt och trevligt inredd är att sätt upp bilder på väggarna på allt möjligt som har med dig själv att göra. Du kan antingen välja egna foton eller köpa posters på konst, resmål och natur eller med teman som sport och musik som alla reflekterar vem du är och vad du tycker om. Med snygga ramar blir bilderna en trendig och kul del av inredningen, och för att ta dem till nästa nivå kan du sätta upp dem i geometriska mönster eller på överraskande ställen. Våga visa din personlighet – det är bland det attraktivaste som finns!

Stilar för ungkarlar

Dagens ungkarlslya ska vara en bostad som du är stolt över och gärna visar upp för andra och ett tips är att göra den så enkel att sköta som möjligt. Med bra förvaring och genom att sålla bort allt onödigt småkrafs får du rena ytor som är lätta att rengöra och det ger ett mycket elegant intryck åt hela bostaden. Smarta sätt att frigöra hemmet från prylar är.

  • Soffor, fåtöljer och sängar med förvaringslådor i botten
  • Fackhängare som du kan sätta på insidan av garderobsdörrar
  • Snygga lådor som kan stå framme men som innehåller prylar som laddare och fjärrkontroller

En stor inredningstrend är att att satsa på naturliga material och rena linjer utan att det för den delen blir fantasilöst. Du kan till exempel låta väggarnas naturliga murbruk få komma fram eller kanske bygga en kul hylla med hjälp av tegelstenar som dessutom ser supertrendig ut. Det är mer inne med DIY än någonsin och med några målarpenslar och en bra verktygslåda kan du skapa massor av detaljer till din ungkarlslya.

Färgskalor för ungkarlar

Visst kan du inreda med vilka färger och mönster du vill men den klassiska ungkarlslyan är sällan inredd med rosa moln och småblommiga tapeter. Istället är det populärt med snygga, neutrala färgskalor som till exempel gråskala eller brunbeige toner. Här finns det dock en risk att det blir lite tråkigt och därför är det smart att bryta med färger här och där. Har du till exempel ett vardagsrum med en svart soffa och gråa mattor kan du sätta upp en vacker, inramad tavla på väggen med en explosiv färg, till exempel en färggrann fågel eller en vintage-poster av New York i gult. Även om du inte är proffsfotograf själv kan du gå ut och ta bilder på motiv i vackra färger som du sedan låter förstora, exempelvis höstlöv, en fiskebåt eller en gammal, svensk bondgård i klassiskt rött.

Glöm inte heller att ta in gröna växter som renar luften och ger din bostad lite extra färg och hemtrevlighet. Ett större inomhusträd kan bli en spännande och lite annorlunda inredningsdetalj som ger din ungkarlslya en unik karaktär.