Män är minst lika duktiga på att spendera pengar som kvinnor dock så är kvinnor aningen duktigare på att hålla sig till den budget som finns. Män däremot förköper sig oftare, vilket också kan bero på att män ofta spenderar pengar på dyrare saker än kvinnor.

glad man kastar pengar omkring sigMän spenderar ofta pengar på elektronik som ny mobiltelefon, datautrustning, stereoanläggningar. Oftast så räcker inte denna elektronik i sitt standardutförande och då köper män ofta till kompletterande delar till sin elektronik med jämna mellanrum. Oftare hamnar män i situationer då de måste ta lån för att antingen klara sina inköp eller för att få ett tillskott till hushållskassan så de kan hantera månadens utgifter. Det är en orsak till varför män lånar mer och oftare än kvinnor.

Detta spenderar männen sina pengar på

De flesta män spenderar inte speciellt mycket pengar på kläder, smink och skönhetsbehandlingar som kvinnor. Istället så är det prylar som lockar männen att öppna sin plånbok. Framför allt är det elektronik såsom datorer, stereon, stora tv:n, drönare och mobiltelefoner som männen väljer att spendera sina pengar på.

Andra populära saker som män väljer att köpa är extrautrustning till sina bilar, utrustning till båten eller maskiner för att ta hand om tomten. Förvisso är det många gånger praktiska saker som ger en stor behållning men ofta också onödiga inköp som ibland kostar mer än vad månadsbudgeten tillåter. Män har också en tendens att spendera mer pengar på sitt uteliv än vad kvinnor gör, vilket kan förklaras av att män äter och dricker mer än kvinnor. Men också att män ofta bjuder kvinnor på mat och dryck. Män har därför oftare ett större behov av ett kapitaltillskott till sin hushållskassa och lånar därmed oftare pengar till inköp än vad kvinnor gör. Detta innebär i längden att männen får mindre pengar kvar varje månad att spendera på inköp.