Ja det är en klurig fråga vad man ska ge flickvännen eller frun i present. Vi guidar och ger tips med inspiration från maktens korridorer och kungliga bröllop.

babypresentenNär den engelska drottningen Elizabeth II var på besök i USA fick hon en kunglig och skräddarsydd Ipod av president Barack Obama, något som hennes kungliga höghet tyckte var en väldigt omtänksam present. Detta kan vi läsa om i SvD Näringsliv. Presidenten har tidigare gett väldigt personliga presenter till gäster från andra länder, Gordon Brown fick bland annat en samling med klassiska amerikanska filmer. Inte bara är det ett sätt att välkomna en person som är på besök, det är ett sätt att visa vilka företag eller vilka händelser och vilken kultur som landet har/representerar. Dessutom är det god marknadsföring för till exempel Apple som säkert jublade när nyheten att Drottning Elizabeth fått en av deras produkter i välkomstpresent.

När kronprinsessan Victoria och Prins Daniel hade sin lysning fick paret i present en glasservis i tusen delar, från svenska folket via Fredrik Reinfeldt och dåvarande talman Per Westerberg, om detta kan vi läsa i DN. Ganska dyrt måhända, förhoppningsvis välanvänt. Paret fick en massa presenter från privatpersoner, mycket hantarbete och andra väldigt personliga och omtänksamma gåvor, från norr till söder. Man kan finurligt undra var någonstans kronprinsessan och hennes gemål förvarar alla sina presenter, kanske har de ett par rum där de kan gå och titta på allt de i samband med lysning, bröllop och dop fått?

Handfasta presenttips

Men om du nu inte har råd att ge vare sig kristallglas i stora uppsättningar, en personligt skräddarskydd produkt från Apple eller en hel radda med klassiska filmer, då kan du kolla in de tips som vi listar nedan, från Arbetarbladet:

  • Rosor funkar ofta men kanske inte som det enda i presentväg
  • Smycken av till exempel hjärtan
  • Parfymer och skönhetsprodukter
  • Kärleksfilmer

Är du inne på halsband eller ett annat smycke är ett gott tips namnhalsband. Dessa är oerhört personliga och gör så att ens partner dels kan ha sitt namn runt halsen, eller kanske sina barn, eller kanske sitt eget namn. Möjligheterna är stora och många helt enkelt. Det som krävs är att våga tänka utanför ramarna och vara kreativ.